14-03-2025, 22:56
|
|
|
Değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim meslektaşım. Evet dava iştirak nafakası. Asıl alacağa ve yargılama giderlerine ilişkin bir takip yapıldı ve borç ödendi. İkinci takip faiz alacağı için yapıldı fakat faiz dava tarihinden itibaren işletilmiş. Ben hem faize faiz hem dava tarihinden itibaren faiz istenmesi hem de kötü niyetli olarak faiz alacağını ayrı takiple talep etmesi sebeplerine dayanarak şikayet etmeyi düşünüyorum. Faizi dava tarihinden itibaren isteyebileceğine ilişkin görüşünüzü anlayamadım borç belli değil, miktarı belli değil muacceliyet karar ile birlikte gerçekleşmişken üstelik hükümde de dava tarihinden itibaren yasal faizi şeklinde bir ibare bulunmuyorken -ki karşı taraf hükmün bu şekilde düzeltilmesini talep etti ancak reddedildi talebi- nasıl dava tarihinden itibaren isteyebiliyor? Yargıtayın karar tarihinden itibaren istenebilir şeklinde birkaç kararını buldum ancak sizin gerekçenizi de merak ediyorum paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Karşı taraf vekili meslektaşımız ile çözüm sağlayamıyoruz. Yargılama gideri ve icra inkar tazminatı ile nasıl karşı karşıya kalabilirim? Öncelikle takibin iptali eğer takip iptal edilmeyecekse icra emrinin iptalini isteyeceğim ki faize faiz talep edilmesi her şekilde davanın lehime sonuçlanmasına neden olmayacak mı?
|