Mesajı Okuyun
Old 13-03-2025, 15:14   #1
Rümm

Varsayılan Kamulaştırmasız el atma davasında karşı vekalet ücreti

Meslektaşlarım merhaba. Müvekkilin tarla niteliğinde taşınmazından asfalt yol geçmektedir. Yol; Ankara'da, ilçede ve köyden dönen mahalle sınırları içinde yer almaktadır. Yolun ne zaman yapıldığı da bilinmediğinden, önce uzlaşma dava şartını gidermek amaçlı büyükşehir belediyesine başvuru yaptım. Cevabi yazıda yol genişliği 12 metreden az olduğundan sorumlunun ilçe belediyesi olduğu yazıyor. Zira büyükşehir belediye meclisinde alınmış karara göre sorumluluk bu şekilde ayrılmış. Bunun üzerine ilçe belediyesine başvurdum.

Henüz cevap gelmedi ama büyük ihtimal olumsuz dönüş gelecek. Bu durumda açacağım davada karşı vekalet ücreti ödememek için ne yapmalıyım? iki belediyeyi de davalı yapsam mutlaka biri yönünden husumetten ret verilecek. Sadece ilçe belediyesini davalı göstersem de büyük ihtimal büyükşehir belediyesini davaya dahil edecekler ve bir taraf için yine husumet yokluğu kararı verilecek, böylece yine vekalet ücreti ödeyeceğiz gibi görünüyor. Karşı vekalet ödememek için başka yol var mıdır bilemedim. Bu konuda bilgisi olan paylaşabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.