Mesajı Okuyun
Old 06-03-2025, 20:33   #4
avyec

Meslektaşım biz de tahliye taahüdüne dayalı tahliye için ilamlı icra aldık ve kararı kesinleştirdik. Şu aşamada kiracı ile iletişim kanallarını kullanarak tahliyeyi gerçekleştirmeye çalıştım ancak mevcut durumda evi mecburen icra yoluyla tahliye edeceğiz.

Öncelikle ödeme emrini tebliğ ettik ve kesinleşti. İcra dairesinden ne tür bir talepte bulunmam gerekir.

Bir de güncel masrafları da dikkate aldığımda müvekkile ne kadar masraf hazırlamasını istemeliyim?

Alıntı:
Yazan norrinradd
Çok fazla tahliye yaptım İstanbul'da. Deneyim ve bilgilerimi aktarayım.

1-İlk sorunuz için büyük güvenlikli sitelerde, güvenlik veya site yöneticisi yediemin olarak malları almayı kabul ederse ve siz de memuru ikna ederseniz olabiliyormuş diyen meslektaşlar var ama ben defalarca denedim hiçbir memur kabul etmedi, şansızını deneyin derim ama resmi yediemine teslim etmek zorunda memur. Bina dışına bırakamazsınız memur da izin veremez tahliyeyi gerçekleştiremezsiniz. Tahliyeyi resmi olarak gerçekleştirmek için, içerideki eşyalar resmi sıfatı "yediemin" olan birine teslim edilecek.

2- İstanbul Avrupa yakasında 3+1 evin eşyalarını 2 hafta önce yediemine bıraktık, 3 ay için 50 bin TL ödedi kiraya veren müvekkil, o da pazarlıkla indi adam 70'den açmıştı kapıyı. Ayrıca 20 bin TL de nakliye ücreti ödedi yani nakliye+yediemin toplam 70 bin TL ödendi.