Meslektaşım biraz benim yüzümden kendim işin içinden çıkamayınca net de anlatamamışım. İlginiz için çok teşekkür ederim.
1- Noterde evet düşük gösteriliyor ama gerçek fiyatı da çok farklı değil. aracı elden ödeme ile aslında 450 bin tl ye alıyor. ilk bilirkişi tarafından sovtaj bedeli vs hesaplanmasına ise mesleki yetersizliğimden çok da idrak edemedim nasılsa bu böyle hesaplanıyordur diye düşünmüştüm.
2.yaptığım araştırmalarda araçta bedelde indirim hesaplanırken nispi metod ile bir oran belirlenip sonuca göre miktar belirleniyordu.
Ben de bu doğrultuda iki ayrı talep ileri sürdüm. Yani bedelden indirimi bu şekilde oran ile hesaplar zarar ise direk onarım masrafı olarak hesap edilir diye düşündüm. Fakat geldiğim noktada aldığım bilirkişi raporu yol haritamı bozdu

zaten bu alanda tecrübem de yokken iyice çorba oldum.
bk raporuna itiraz ederek dava dilekçemde belirttiğim şekli ile iki ayrı talebim için hesaplama yapılmasını istemeyi planlıyordum ama siz raporun doğru olduğu kanatinizi bildirmişsiniz. Bunu biraz daha açıklayabilir misiniz zamanınız varsa
dava dilekçemin sonuç kısmını direk yazayım hatta
"Müvekkilin davalıdan satın almış olduğu aracın ayıplı olması nedeniyle ayıpların tespiti ile ayıp oranında satış bedelinden indirim yapılarak; şimdilik 100,00 TL'nin müvekkilin aracı satın aldığı tarihten itibaren uygulanacak en yüksek faizi ile birlikte davalıdan alınarak müvekkile verilmesine,
Şimdilik 100 TL'nin söz konusu araç için yapılmış olan masrafın ( zarar ) aracı satın alındığı tarihten itibaren uygulanacak en yüksek faizi ile birlikte davalıdan alınarak müvekkile verilmesine,
"