Mesajı Okuyun
Old 04-03-2025, 20:43   #1
tigris

Varsayılan Ayip Oraninda Bedelden Indirim Ve Zarar Talebi

Sayın meslektaşlarım ilk defa aldığım ve tecrübemin olmadığı bir dosyada yardımlarınıza ihtiyacım var. Şöyle ki dava dilekçemde hem ayıp oranında bedelden indirim hem de müvekkilin zararının giderilmesini istedim.

Müvekkilim 300 bin tl ye galeriden aldığı araç ile seyir halindeyken araç teklemiş, servise arabayı götürdüğünde ise aracın birçok kusuru olduğu söylenmiştir. Müvekkil delil tespiti yaptırmış ve aracın gizli ayıplı olduğu, zararın 600 bin olduğu fakat aracım pert total kabul edilmesinin ekonomik olarak daha uygun olacağı belirtilerek satım bedelinden sovtaj bedeli düşülmüş ve müvekkilin 200 bin zararı olduğu belirlenmiştir.

Tarafımızca seçimlik haklardan ayıplı malın bedel indirimi ve yaptığımız masraf karşı taratan istenmiştir. Yargılama esnasında alınan bilirkişi raporunda aracın pert total olarak kabul edilmemesini, aracın tamiratının yapıldığını belirterek müvekkilin araçtaki gizli ayıp nedeniyle 600.000 zararı olduğunu belirtmiştir.

Müvekkilin satın aldığı araca yaptığı masraf satış bedelinden yüksek olup bilirkişi raporunda satış bedelinden indirim ve masraf için ayrıca hesaplama yapmamıştır. Davayı ıslah ederken bu rapora göre hangi kalemi arttıracağımızı bilemedim. Usulen bilirkişinin hesaplaması hakkında fikir verebilecek bir meslektaşımız var mıdır? ayıp oranında satış bedelinden indirim bu hali ile nasıl talep edebilirim_? şimdiden teşekkürler