Konu
:
Sözlü istifa
Mesajı Okuyun
04-03-2025, 10:39
#
7
Av.CengizEge
Alıntı:
Yazan
Balkesavukat10
Çok sağolun üstadım beni aydınlattınız. Aslında burada ihbardan ziyade istifa eden işçinin bu iradesini ispatlama konusuna takıldım. İşçi ben bu şartlarla çalışamam, bırakıyorum dedikten sonra sizce bu irade o an iş sözleşmesini teorik olarak sona erdirmez mi? İşçi ben 14 gün daha devam edebilirim şeklinde bir beyanda da bulundu fakat bildiğim kadarıyla işverenin bu ihbar süresinde işçiyi çalıştırmak zorunda değil. İstifa edenin işçi olması sebebiyle işvereni korumaya yönelik bu süre kanaatimce işveren tarafından kullanılmayabilir
İşçinin şartları nedir? İstifa zaten haklı bir sebebe dayanıyorsa bu durumda örtülü şekilde haklı nedenle fesih yaptığına çıkmayacak mıdır sonuç? İstediği takdirde tekrardan gidip işçilik alacaklarına ilişkin davasını ikam edebilecektir. Bunun önünde zaten herhangi bir engel mevcut değil. İstifa herhangi bir şekli şarta tabii değildir. Burada şekli unsur işçinin bunun ispatlamasında kendisine zorluk/kolaylık yaşatacaktır.
İhbar tazminatı zaten bu sebeple ödeniyor dediğiniz olayda birden çok çakışma mevcut. İşveren işçiyi ihbar süresinde neye istinaden çalıştırmıyor? Haklı fesih yok. Yalnızca istifa üzerinden ilerliyoruz mevcut olayda. Bu halde işveren işçinin borcunu gerçekleştirmesini engellemiş olmayacak mı? Ayrıca işçi belki iş aramak, ihbar süresinden doğacak çalışmalarındaki maaşını almak istiyor? İşveren buna ne hakla ve ne sebeple engel oluyor? Bu halde işçi isterse zaten bu süreç içerisinde haklı nedenle fesih yoluna başvurabilir...
Müvekkiliniz elbette ihbar tazminatını işçiye peşin ödeyerek işçinin istifadan sonra işe gelmesine mani olabilir kanaatindeyim.
Av.CengizEge
Üye Kimliği
Av.CengizEge İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.CengizEge İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.CengizEge İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın