Konu
:
Sahte Tahliye Taahhütnamesine Dayalı Tahliye Sonrası Masraflar
Mesajı Okuyun
27-02-2025, 12:00
#
4
Av. A. İlke
Alıntı:
Yazan
Av. Musa TAÇYILDIZ
Merhabalar meslektaşım;
Uğramış olduğunuz zararlar ve yaptığınız masrafları mutlaka faturalandırmanızı ve de not etmenizi tavsiye ederim. Uzun sürecek yargılamalar da bunlar unutulabiliyor.
Menfi tespit davası açarak tedbir talebinde bulunmak ve buradan tedbir almak makul gibi görünüyor. Zira icra mahkemeleri dar yetkili ve sahtelik iddiası var.
HMK MD. 209: Adi bir senetteki yazı veya imza inkâr edildiğinde, bu konuda bir karar verilinceye kadar, o senet herhangi bir işleme esas alınamaz. (2) Resmî senetlerdeki yazı veya imza inkâr edildiğinde, senetteki yazı veya imzanın sahteliği, ancak mahkeme kararıyla sabit olursa, bu senet herhangi bir işleme esas alınamaz
Meslektaşım verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkürler. Bir üstadımla yapmış olduğum görüşme sonrası bana sulh hukuk mahkemesinde tahliye taahhütnamesinin geçersizliğine ilişkin olarak iptali davası açabileceğimi söyledi ancak bu dava kira ilişkisinden kaynaklandığından arabuluculuğa tabi diye düşünüyorum ve mevcut durumda böyle bir vaktimiz yok maalesef. Bununla birlikte tahliye taahhütnamesinin geçersizliği değil, sahteliği söz konusu. Zira tahliye taahhütnamesinin geçersizlik sebebiyle iptali için yanılma, aldatma veya korkutmanın bulunması gerekiyor diye düşünüyorum. Bu nedenle aklıma pek yatmadı. Sizin söz ettiğiniz menfi tespit davası neye ilişkin olacak ve hangi mahkemede açılacak? Biraz daha bilgi verebilir misiniz?
Av. A. İlke
Üye Kimliği
Av. A. İlke İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av. A. İlke İsimli Üyeye Email Gönderin
Av. A. İlke İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın