Mesajı Okuyun
Old 26-02-2025, 20:29   #9
furugferruhzad

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
T.C YARGITAY 2.Hukuk Dairesi Esas: 2004/ 6590 Karar: 2004 / 7492 Karar Tarihi: 09.06.2004

Kesin mehilin amacı davanın kısa sürede sonuçlanmasını sağlamaktır. Davacı-davalı koca vekiline delillerini ve tanıklarını bildirmek üzere 10 günlük kesin mehil verilmiş ve oturum ertelenmiştir. Davacı koca vekili tarafından kesin mehil süresinden sonra tanık listesi verilmiştir. Ancak davacı koca vekili tanıkların hazır bulunduğunu belirterek oturumda dinlenmesini istemiştir. Bu durumda oturumun ertelenmesine sebebiyet verilmediğinden kocanın tanıklarının dinlenmesi gerekir. Tanıkların dinlenmesi talebinin reddi ve eksik tahkikatla yazılı şekilde karar verilmesi, usul ve kanuna aykırıdır.

T.C. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu
2017/2626 E.
2021/81 K.
Kesin Süreye Rağmen Tanık Listesi Sunmayan Ama Tanık Deliline Dayanan Tarafın Hazır Ettiği Tanığın Dinlenilmesi Zorunludur Ancak Dilekçelerin Teatisi Aşamasında Tanık Deliline Dayanmayan Tarafın Duruşmada Hazır Ettiği Tanık Dinlenemez
Meslektaşım delil dilekçesini ıslah ettim ilk verilen tanık dilekçesinin de süreden önce verilmesi sebebiyle ilk tanık dilekçesi olamayacağını dolayısıyla sonradan verdiğim tanık listesinin ikinci tanık listesi olamayacağını beyan ettim. Mahkeme talebimi kabul etti tanıkları dinleyecek.Ancak istinaf ne der bilemiyorum.Islahla tanık listesi verilebiliyor ancak 2.liste verilemiyor yani süresinde verilmemiş olmasını ıslah ile aştım.Değerli cevaplarınız için çok teşekkürler.