Mesajı Okuyun
Old 26-02-2025, 12:37   #5
Gurme Avukat

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım diğer yöntemler sizin takdiriniz ama ölüm ile müdürlük sona ermez mi? Müdürlük sona erince sorumluluk da bitmez mi ? Buradan hareketle vergi dairesine başvuru yoluyla işin çözülmesi daha kolay bence.
Ölümle birlikte müdürlük görevi sona eriyor. Müdür görev süresi boyunca ortaya çıkan borçlardan sorumlu, o konuda bir şüphe yok. Ancak vergi dairesine dilekçe ile başvurduğumda limited şirketlerde zorunlu organ olan müdürlük kaydının kapatılması için limited şirkete yeni bir müdür atanması zorunluluğu olduğu şeklinde cevap verildi. Vergi dairesinden şirkete ilişkin mükellefiyet bilgisini aldım. Kişinin şirket ortağı olarak çıkışı yapılmış ancak müdür olarak girişi var çıkışı yapılmıyor. Yeni bir müdür atanıncaya kadar da çıkışını yapamayacaklarını söylüyorlar. İdarenin sisteminde müdür olarak gözüktüğü için yapılmaya devam edecek mtv tahakkukundan dolayı müdürün mirasçısı olan müvekkilin söz konusu borçtan sorumlu olup olmadığı konusunda açmıştım bu başlığı. İçtihat programlarından yaptığım araştırmalarda da benzer bir olaya rastlamadım. Kararsız kaldım o yüzden.