|
|
|
|
Meslektaşım sizin olayınızda tapu devri gerçekleştiğinden doğrudan dava da açabilirsiniz. Çünkü sözleşmenin iptali hakem heyetinin konusu olmayacaktır. Taşınmazın aynından kaynaklandığı için de arabuluculuk dava şartı olmayacaktır. Sözleşmeyi detaylı incelerseniz pek çok aykırılık bulabileceğinizi ve bunlara dayanabileceğinizi düşünüyorum. iyi çalışmalar dilerim
|
|
 |
|
 |
|
Meslektaşım demek istediğinizi anladım. (Aslında konuyu uzatmak istemem ama bilgi paylaşımı açısından yazıyorum. Belki başkalarına da yardımcı olabilir diye) Bahsettiğiniz yolu ben bir dosyamda uyguladım zira kullanım hiç yoktu, tapu devri vardı, direkt dava açtım sözleşmenin feshini istedim.
Şimdiki olayımızda kullanım var, tapu devri de var, müvekkilin en büyük derdi sözleşmede 150 dolar yazılmasına rağmen 100-150 bin tl aidat istemeleri. Tabi biz incelediğimizde dediğiniz gibi sözleşmeye aykırılık çok var. Başlı başına sözleşmenin resmi şekilde yapılmaması da geçersiz hale getiriyor diye biliyorum. Diyeceğim o ki; sorumu buraya yazdıktan sonra biraz araştırdım. İstenilen aidat bedeli ihtirazi kayıtla ödenerek bir ihtarname gönderilmeli, ihtarnamede tatil hakkının kullandırılması istenilmeli ve dekont ek yapılmalı. Eğer şirketten bir cevap gelmezse yani tatil hakkı yine kullandırılmazsa tüketici hakem heyetine gidilerek sözleşmede yazan aidat bedeli ve ödenen aidat bedeli arasındaki fark istenerek sözleşmenin feshi istenebiliyormuş. Nasıl yapıldığını okudum ancak bizzat bir karar görmedim. Baya bir bilgi karmaşası var sanırım özellikle kullanım olduğu durumlarda.