Konu
:
bozma sonrası, haricen tahsil edilen ödemenin iadesi
Mesajı Okuyun
25-02-2025, 09:47
#
3
e.kıvılcım
Alıntı:
Yazan
Av. Musa TAÇYILDIZ
Merhabalar meslektaşım; İcra ve İflas Kanunu'nun 40. maddesinin 2. fıkrasında icra edilen ilam hükmünün bozulması hâlinde, ödeme yapan kişinin borçlu olmadığının ancak kesinleşen bir ilamla belirlenmesinden sonra icranın eski hâle iade edilebileceği açıklanmıştır
İİK MD. 40
Bir ilâmın bölge adliye mahkemesince kaldırılması veya temyizen bozulması icra muamelelerini olduğu yerde durdurur.
Bir ilâm hükmü icra edildikten sonra bölge adliye mahkemesince kaldırılır veya yeniden esas hakkında karar verilir ya da Yargıtayca bozulup da aleyhine icra takibi yapılmış olan kimsenin hiç veya o kadar borcu olmadığı kesin bir ilâmla tahakkuk ederse, ayrıca hükme hacet kalmaksızın icra tamamen veya kısmen eski hâline iade olunur.
Ancak üçüncü şahısların hüsnü niyetle kazandıkları haklara halel gelmez.
Cevabınız için teşekkür ederim meslektaşım. İik m.40'ı biliyorum fakat benim tereddütüm parayı icra kanalıyla değil, belediyeye yaptığımız başvuru sonucu banka havalesiyle tahsil etmiş olmamızdan kaynaklanıyor. Ben bu durumda da kararın kesinleşmesi gerektiğini düşünüyorum fakat konuştuğum meslektaşlardan aksi yönde bilgiler aldığım için biraz arada kaldım açıkçası. Müvekkili bilgilendirmeden evvel durumu netleştirmek istiyorum.
e.kıvılcım
Üye Kimliği
e.kıvılcım İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
e.kıvılcım İsimli Üyeye Email Gönderin
e.kıvılcım İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın