Konu: Yemin Metni
Mesajı Okuyun
Old 21-02-2025, 15:11   #4
av.aleyna

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım verilecek cevapları bende merak ediyorum. O yüzden hiç deneyimlememiş olsam dahi; kendi yorumu da katarak konuyu takip etmek için yazacağım.

Ben yemin delilinden kesin delil olması nedeniyle her zaman çekindim, en ümitsiz davalarda bile. Karşı yan meslektaşlar da hiç başvurmadığından, bana denk gelmedi.

Ancak sizin durumunuzda ve özellikle tahliye taahhünde tarihler zonradan doldurulduğundan; yemin metnine mutlaka tarihe ilişkin bir beyan yazardım. Örneğin; " Tahliye taahünde belirtilen ... tarihinde imzalandığını, kira sözleşmesi imzalanırken taahhüt almadığımı" vb şekilde bir ifade eklerdim.

1-İşbu tahliye taahhütnamesinin, kira akdinin gerçekleştiği esnada ve aynı gün tanzim edilmediğini, ***** tarihinde müvekkil **** tarafından serbest iradesiyle ve herhangi bir baskı altında olmadan özgür iradesiyle imzalandığını yemin ederek beyan ediyor musunuz?
2- Müvekkil *****'in taahhütnamenin düzenleme tarihi olduğu iddia edilen **** tarihinde, taahhütnameyi imzalamak için sizinle veya vekilinizle bir araya geldiğini yemin ederek beyan ediyor musunuz?

bu şekilde yemin metnini hazırladık, duruşmayı bekliyoruz