Mesajı Okuyun
Old 12-02-2025, 13:27   #1
avukatoki

Önemli 3. Kişiden Alinan Tapular Iptal Edildi Karar Hakkinda Yorumlarinizi Merak Ediyorum

İyi günler kıymetli üstadlarım,meslektaşlarım. Vekili bulunduğum dosyada kat karşılığı inşaat sözleşmesinde yüklenici firma arsaya 2 apartman yapmayı taahhüt etmiş. Apartmanlardan birisini süresinde bitirmiş diğeri ise %45 oranlarında yarım kalmış. Arsa sahipleri başka bir yüklenici firmaya kalan eksiklikleri tamamlatmış. Daireler alınıyor satılıyor. Defalarca el değiştiriyor. Binaların iskanı alınıyor, kiracılar,daire alanlar yerleşiyor. Sorunsuz sıkıntısız bir bina. Arsa sahipleri Kat karşılığı inşaat sözlşmesinin geriye dönük feshini ve tapuların iptal edilerek kendilerinin üzerine geri verilmesi talebiyle dava açıyor. Mahkeme davayı kabul ediyor bütün tapuların iptali arsa sahiplerinini üzerine geri verilmesi yönünde karar veriyor. Yargıtayın müteahitten satın alınan daireler için bu yönde karar verdiğini biliyorum ama benim 3 müvekkilim de daireyi inşaat tamamlandıktan çok sonra 6-7 sahibinden iyi niyetli olarak satın alıyorlar ve o zamana kadar da tapuda herhangi bir şerh durumu yok. Müvekillerim satın aldıktan sonra tapuya şerh konuyor. Biteli yıllar olmuş, içerisinde ikamet başlamış, iskanı alınmış bir apartmandan tapu siciline güven ilkesince daire satın alan müvekillerimin tapularının iptali yönünde verilen bu karar hakkında görüşleriniz nedir? İnşaat aşamasında müteahitten değil de inşaat bittikten çok sonra tapuda 3.kişiden satın alınan daireler ile alakalı BAM ve Yargıtay'ın bir kararı var mı? İlk defa bu alanda bir dosya aldım ve hiç beklemediğim bir karardı. Yorumlar ve bana yol gösterirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar dilerim.