Mesajı Okuyun
Old 04-02-2025, 12:35   #1
Av.heren

Varsayılan İcra Araç Satış Prosedürü

Değerli meslektaşlarım ilk defa icradan araç satışı işlemi yapacağım bu sebeple uygulama hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. Ancak şöyle bir durum var; aracın başka bir dosyadan da satışının istendiğini, masraflarının yatırıldığını, aracın o dosya sebebiyle yedieminde durduğunu biliyoruz tabi bunun üzerinden seneler geçmiş satışa ilişkin başkaca hiçbir işlem yapılmamış.

Ben alacaklı olduğumuz dosya üzerinden aracın hangi yedieminde olduğu bilgisini de vererek haciz yakalama satış ve kıymet takdiri içeren bir talep gönderdim ve satış avansını yatırdım. Asıl icra dosyasından aracın bulunduğu icraya talimat yazılarak talimat dosyası açıldı ve talimat dosyasında en son araç mahrumiyet raporu kaydedilmiş.
Bu aşamada yapmam gerekenler sırasıyla neler? 100e yarar bilgi, 103 davetiyesi vs. taleplerini asıl mı talimat dosyasından mı talep edeceğim hususunda tereddütlerim var. Hangi işlemi hangi dosya üzerinden yapacağım konusunda da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bir de araç kayden bizim dosyamızdan hacizli ancak başka dosya sebebiyle zaten yedieminde bu durum prosedürde bir değişikliğe sebebiyet verir mi? Teşekkürler...