02-02-2025, 01:28
|
|
|
Boşanma
Eşim evlendiğimizde bana kredi çektirdi ve o krediyi ödemedi daha sonrasında kızımız oldu ve 3 senelik evliyim beni takribi 2-3 ay önce kendisi mutsuzum diye terketti akabinde bi kaç gün içinde instagram açıp kadınları ekledi alkollü mekanlara hergün gidip ona askerlik için biriktirdiğim kendime harcama hiç yapmadığım parayı harcadı beni mağdur etti düğündeki takıları alıp kendine kullandı işi gereği evliliğimizin ilk ayı ve delillerle sabit hepsi beyanlarda kabul ediyor yazışmalarımızda akabinde kumar bağımlılığıda var bazı aylar maaş alamadım diyip eve para veremedi ailem destek oldu yüklü aylık giderlerimize kendisi aylardır eve gelmiyor çocuğu görmüyor bana iş yeri izin vermiyor diye yalanlar atıyormuş halbuki velhasıl kendisi gemi mak mühendisi 100 bin üstü geliri var sigortalı tam maaş yatıyor sgk bana çocuğumuzu almakla benim annemin evine gitmemle boşa kira ödediği yönünde tehtidi var ve ben evlilik birliği içerisinde hiç aldatmadım kendisine kusurum asla hiçbir konuda olmadı evlendim evleneli borçlarını ödedim kumarlarını yakaladım ev geçim paramı harcadı mağdur etti kadınsal yönde gerek fiziksel gerek sözlü hep eksik bıraktı ben dava açmaya kalktığımda çocuğun görüşü konudunda evrakta yazan yazıyı devletin belirlediği standart ibareyi beğenmedi avukata savcıya küfür etti dava açamadım anlaşmalı bi dilekçeydi keza ve ben sen aç yeter artık sana beğendiremiyorum dilekçe dedim bıraktım ama dava açmıyor çekişmeli açacağını beyan ediyor aldatma var evlilik birliği içerisinde maddi mağduriyet var eve gelmeme çocuğu ve beni yoksun bırakma duygusal vs var psikolojik şiddet var tehtid var ve ben cidden yoruldum. Benim ailem beni istemiyor devletten sosyal yardım alıyorum oda cüzzi eşim bilmiyor kredi borcum olduğundan çocuğumda kreşte mağdur edildi şiddet gördü bırakacak kimsem yok çalışamıyorum. Kira bez mama market giderleri vs kanıtlanacak şekilde takribi 60 bini buluyor bu adam bana ev taşıttı yeni 1. Ayda terketti ben nafaka 60 bin bağlatabilirmiyim boşanma davası açmadan daha sonrasında boşanma açıp kendisinden benden aldığı altın kredi borcunu ödeyeceğini mesajlarda kabul etmişti delillerle sabit onlarıda icrayla talep edebilirmiyim malı yok ama annesinden miras kalacak maaşından alabilir miyim tazminat ve kendime nafaka bağlatabilir miyim ? Tazminatıda maaştan alabiliyor muyuz ? Kendisi sigortasız çalışırım diyor bi yaptırımı var mı ? Bu adam elini kolunu sallıyor elinden geleni yap vermezsem alamazsın diyor . Yardımcı olur musunuz?
Ayrıca 2 yaşında kızımı alabilir mi ? Görme engelini nasıl sağlayabilirim burnu sürtüp görmek için çabalasın istiyorum benim kızıö baba diye ağlıyor aylardır eve gelmedi yeni yeni geleceğim diyor ama yasak tatlı olur ya engel koydurursam belki kıymete biner yoksa babasıdır görsün isterim . Teşekkürler
|