24-01-2025, 12:24
|
|
|
Meslektaşım; rica ederim.
Sizin çekmiş olduğunuz bu ihtarname; bir beyandır, dava yada cevap dilekçenizden farklı değildir. Bu mantıkla herkes ihtarname çekerek yazılı delillerin ispat gücünü ortadan kaldırır.
Tekraren söylüyorum; kiraya veren " ihtarnameden sonra oturduk anlaştık, yeni bir tahliye taahhüdü düzenledik" derse ne diyeceksiniz? Ki böyle bir şey demesine gerek de yok, belgeden bu anlam çıkıyor.
Kira sözleşmesinin imzalandığı gün ihtar çekse de yeterli olmaz meslektaşım. Çünkü düzenleme tarihini ileri bir tarihe atar kiraya veren. Bunun önüne geçmenin tek yolu; her gün her saat ben size tahliye taahhüdü vermedim diye ihtar çekmek, bu da mümkün değil.
Bu görüşler maalesef benim değil Yargıtay'ın görüşü. Yargıtay diyor ki; " tahliye taahhüdünde boşa imzayı atan sonuçlarına katlanır, tarih sonradan yazıldı, evrak sonradan düzenlendi vb diyemez".
Son olarak; bir olayda tahliye taahhüdünün boş hali kiracıda vardı, sadece tarihler doldurulmuş hali ile davaya konu edildi. Yargıtay bunu da kabul etmedi, tahliyeye karar verdi.
|