Mesajı Okuyun
Old 23-01-2025, 11:28   #2
Av. Engin EKİCİ

Alıntı:
Merhaba meslektaşlarım,

Müvekkilim benden önce eşiyle anlaşmalı olarak boşanmış. Protokol tarihi 20.10.2024, dava tarihi 27.10.2024, karar tarihi 01.11.2024, kararın kesinleşme tarihi ise 20.12.2024. Kararda her ayın 1-3 günleri arasında iştirak ve yoksulluk nafakası ödenmesine hükmedilmiş, öncesinde tedbir nafakası söz konusu değil. Kararda nafaka ödemelerinin hangi tarihten itibaren ödeneceği belirtilmemiş, yaptığım araştırmalar sonucu kesinleşme tarihinden itibaren ödeneceğini yönünde bilgi edindim. Nafaka yükümlüsü nafaka borçlarını ödememiş ve benden icra takibi başlatmam talep edildi. Bu durumda sanıyorum ki sadece Ocak ayı nafaka alacağını talep edebileceğim.

Öncelikle şunu sormak istiyorum; protokolün imza tarihinin nafakaların muacceliyeti bakımından bir önemi var mı? Yani protokolün 20.10.2024 tarihinde imzalanmasına dayanarak Kasım ve Aralık ayı nafaka alacaklarını da talep edebilir miyim?

Bununla birlikte protokolde karşı tarafın, protokolün imzalanma tarihinden itibaren 5 gün içerisinde müvekkilime 30.000 TL ödeme yapacağı belirtilmiş fakat ödeme yapılmadığı gibi, bu durum kararda da hükme bağlanmamış. Bu durumda bu 30.000 TL'yi protokole dayanarak talep edebilir miyim?

Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Av. A. İlke;

1-Protokol tarihini baz alarak kasım ve aralık aylarına ait nafaka talep edemezsiniz.

2-Anlaşma protokolü boşanma davasına özgülenmiş bir prosedür olduğundan ve belirttiğiniz ödemeye ilişkin husus karara yansıtılmadığından talep edemezsiniz.

Saygılarımla...