Mesajı Okuyun
Old 19-01-2025, 20:24   #1
Konuk

Çözüm Türk vatandaşlık başvurusu iptal olur mu?

Ben Türkmenistan vatandaşı. 24.06.2019 Türk vatandaşı ile resmi evlilik yaptım. Bu evlilikten 2 çocuğum (2 ve 5 yaş) var. Eşim kumar oynuyor ve bundan dolayı evde sürekli kavga çıkıyor. Bana ekonomik fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyor. Çocuklarım bu durumdan etkileniyor. Yeşilaya beraber gitmesini istedim ben bağımlı değilim diyor. Sürekli beni suçluyor. Bazen bizi terk edip gidiyor kıyafetlerini alıp. 10 gün pansiyonda kaldı eve gelmedi. iş yerine oradan gidip geliyor, iş sonrası kumarhaneye, sabah 5 de çıkıyor kumarhaneden. 10 gün sonra eve geri dönüyor. Bu aile kurallarına aykırı değil mi? 15.01.2025 tekrar olay çıkardı. Agresif halde kapıyı açmamı istedi bende şiddet uygulacağından emin olduğum için açmadım. Polisi aradı. Ben olayı anlattım polis eşliğinde kıyafetlerini aldı çıktı gitti. Şimdi telefonlarımızı açmıyor bizimle ilgilenmiyor nerede yatıp kalktığından haberim yok. Ben evde 3 çocukla (büyük çocuğum 9 yaşında ilk evliliğimden Turkmenistan vatandaşı) yanlız başıma. Maddi yardım etmiyor. Evin kirasını faturası eşimin üzerinde olduğu için onları ödüyor tabiki. Ben vatandaşlığa basvuralı 1 sene oldu.Sorgulama yaparken "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir' diye yazı çıkıyor. Beni sürekli vatandaşlık ile tehdit ediyor. Şiddet uyguladığı zaman polis arıyorum ama vatandaşlık almama engel olur diye şikayette bulunmuyorum. 2 yaşında çocuğumu kreşe yerleştirmek istedim kreş parasını ödemem diyor. Ben çalışmak istedim çünkü. 2024 Haziran'da 5 sene oldu resmi nikah yaptığınıza. Şimdi boşanma dilekçesini verirsem Vatandaşlığın İPTAL OLUR MU?

P.S Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız. KAHDEM, Mor çatı, UGKDD gibi dernekler Türkiye'de kadınlara çok yardımcı oluyorlar