Mesajı Okuyun
Old 17-01-2025, 17:13   #3
Horae

Meslektaşım, yanıtınız için teşekkürler. Islah dilekçesi ile talebin azaltılmasının Yargıtay tarafından feragat şeklinde yorumlandığını ben de karar okurken fark ettim.
Fakat belirsiz alacak davalarında 2. bedel artırım dilekçesi verme imkanı olduğunu gördüm. Burada Yargıtay'ın kıstası "Dava değerinin “tam ve kesin” olarak belirlenmiş sayılması" bu kapsamda ismi her ne kadar artırımda olsa belki uygulamada bir örneği ile karşılaşmış meslektaşımız var mıdır acaba diye düşündüm.
Davalı tarafın vekili var. Vekil bilirkişi raporuna itiraz etti ama ek rapora davalının itiraz etmediği bir konuda gidildi. (Not: Davalı yanın bilirkişi raporunda "Aleyhe olan tüm hususlara itiraz ederiz." şeklinde genel soyut bir ifade dahi yok.) Buna rağmen Mahkemece resen rapora gidildi. Benim merak ettiğim Bilirkişi raporunda davalı tarafça itiraz edilmeyen bir hususta, mahkemenin davalının rapora itirazını reddettikten ve bize bedel artırım dilekçesi sundurduktan sonra bu şekilde bir ek rapora gidip gidemeyeceği?