17-01-2025, 12:08
|
|
|
Maddi Hasarli Trafik Kazasinda Değer Kaybi Talebi
Merhaba meslektaşlarım,
Müvekkil maddi hasarlı trafik kazası geçiriyor, kaza tespit tutanağına göre karşı taraf %100 kusurlu bulunuyor. Müvekkilin aracı kaskolu olduğundan şu an serviste ve onarım sonrası tramer kaydı tahminimizce 100.000 tl artacak. Servis aracın onarımının 1 ay kadar süreceğini belirtmiş.
Değer kaybı talep etmek için önce aracın onarımın bitmesini ve onarım bedelinin net olarak belirlenmesini beklemeliyiz, sonrasında değer kaybını hesaplayıp karşı tarafın sigorta şirketine başvurmalıyız diye düşünüyorum.
Dikkat etmem gereken başka hususlar nelerdir, izlemem gereken farklı bir yol var mıdır? Karşı tarafın sigorta şirketi müvekkille iletişime geçerek değer kaybı için dava açıp açmadıklarını, avukatlarının bu işi yapıp yapamayacağını sormuş ve her avukatın bu tarz işleri yapamadığını söylemiş. Açıkçası ilk kez böyle bir sigorta şirketi ile karşılaşıyorum o yüzden sizlere de danışmak istedim. En son 5 sene evvel kendi aracım için değer kaybı hesaplayıp sigorta şirketine başvurmuş ve ödememi de sorunsuzca almıştım. Güncel uygulama nasıldır, kıymetli tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.
|