Mesajı Okuyun
Old 16-01-2025, 12:23   #3
Av. Karadağlı

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım merhabalar;

Kararda; eski hale getirme dilekçesi ile birlikte temyiz dilekçesinin verilmemiş olması nedeniyle talebinizin reddine karar verilmiş.

Ancak bir husus daha var kararda ; "taleplerin temyiz talebine ek talepler olması nedeni ile temyiz dilekçesi verildiğinde ayrıca değerlendirilmek üzere" şeklinde ibare var. Bence bu ibareye dayanarak tekrar eski hale getirme ile birlikte temyiz dilekçesi sunun.

Ben eski hale getirme dilekçesi ile birlikte mutlaka temyiz yada istinaf dilekçesi de sunuyorum. Özellikle kararın tebliği konusundaki usulsüzlüklerde; infazın durdurulmasına kimin karar vereceği konusunda farklı kararlar çıkabiliyor.

Söylediğiniz gibi temyiz talepli yeniden eski hale iade ve infaz durdurma talep ettik. Ancak, tebligatın usule aykırı olmadığı gerekçesiyle temyiz istemimizin süresinden sonra yapıldığı gerekçesiyle red kararı verdi. Temyizin reddi kararını temyiz ettik.
Bugün yeni bir bilgi edindik. Tebliğ mazbatasına haber verildi diye adı yazılan komşu, müvekkilin tanımadığı ve arka sokakta oturan bir şahıs. Şahsa ulaşıp ikamet belgesini aldık. Hakim ilk infaz durdurma reddi kararını kesin olarak vermişti. Bu ikamet belgesini delil olarak sunarak Bam cbs itiraz yoluna giderek infazı itirazen durdurması için talepte bulunduk. Tabi ne sonuç alırız bilemiyorum.

Bu aşamada yapabileceğimiz başka bir şey var mıdır meslektaşım?