Mesajı Okuyun
Old 11-01-2025, 18:14   #3
avpek

Alıntı:
Yazan Admin
İcra takibi başlattıktan sonra ya da önce arabuluculuğa başvurun ve arabuluculukta anlaşma yoluyla çözmeye çalışın.

Ödeme rakamları konusunda anlaşamasanız ve davaya gidecek olsanız bile arabuluculukta "kısmi anlaşma" yapabilir ve "anahtarın X tarihinde teslim edildiği" konusunda anlaşabilirsiniz.

Bu anlaşma kiracı için yararlıdır, çünkü kirası kesilmiş olur. Sizin için de yararlıdır, çünkü ileride konut dokunulmazlığı ihlal vs. bir suçlama ile karşılaşmazsınız.

Bu konuda anlaştıktan sonra diğer konularda dilerseniz hukuki işleme devam edebilirsiniz.

Ancak benim kişisel görüşüm anahtarı teslim eden bir kiracının "çok da üzerine gidilmemesidir". Neticede eminim şu anda onun ödediği kiranın en az 2-3 katı bir bedelle kiraya verme imkanınız olacak, dolayısıyla tahliye etmiş olması esasında kiralayanın son derece yararına olan bir durum. Kiracıdan çok fazla şey istendiğinde, kiracının "o zaman madem emlakçıya teslim geçerli değildi ben de kullanmaya devam edeyim!" demesi onun değil sizin zararınıza olur düşüncesindeyim.

Sayın meslektaşım selamlar,

Peki kiracıdan emlakçıya bir anahtar teslim tutanağı vermesini istesek, bu haliyle kira ilişkisinin sonlandığını anlayıp 2 aylık ödenmeyen, 2 aylık da erken tahliye kira bedellerini takibe koysak? Bununla birlikte ayrıca hasarlar için bir tespit davası da ikame edebiliriz diye düşünüyorum.