Mesajı Okuyun
Old 11-01-2025, 10:58   #1
Byhn

Varsayılan Kadin Calisana Hakaret- Ucretinin Gec ve Eksik Verilmesi

Umarım iyisinizdir ve her şey yolunda gidiyordur.
Kadın hakları ve annemin ücretini alamadığı bir iş nedeniyle yaşadığı haksızlıklar konusunda bir avukat arayışındayken, . Bu nedenle size ulaşmak istedim.

Kısaca durumu aktarmak isterim:
Annem uzun süredir gündelik temizlik işlerinde çalışmaktadır. Yaklaşık 10 yıldır bu sektörde emek veriyor. Son olarak, aracılığıyla iş bulduğu bir kadın tarafından başka bir eve yönlendirilmiş. Annem işini yapmış, ancak ödeme yapılmamış. İşin sahibi, nakit ödeme yapamayacağını söyleyip hesap numarası istemiş. Annemin kendi hesabı olmadığı için babama ait hesap numarasını vermiş. Ancak, ödeme günlerce yapılmadı. İş sahibi "bugün gönderdim, yarın gönderiyorum" diyerek sürekli oyaladı.

Aracı olan kadın da annemi sürekli baskılayarak "aradın mı, para istedin mi" diye zorlamış. Günlük işler, genelde aynı gün veya bir iki gün içinde ödenir. Annem yine nazikçe ücretini talep ettiğinde, iş sahibi bağırarak, hakaret ederek ve küçümseyici tavırlarla ses kayıtları göndermeye başlamış. "Terbiyesiz kadın", "seni oradan aldırırım", "dilenci gibi para istiyorsun" gibi ifadeler kullanarak annemi onur kırıcı bir şekilde aşağılamış. İşin ticari bir çerçevede olmadığını iddia ederek "seni tanımam, fatura yok" gibi bahanelerle haksız bir tavır sergilemiş. Ancak, ses kayıtlarında annemin evine gidip iş yaptığı açıkça ortada.

Bu olayda beni en çok üzen, annemin emeğinin hiçe sayılması ve bir kadın olarak sırf daha savunmasız görüldüğü için hakarete uğramasıdır. Anneme yapılan küçümseyici tavır, gurur kırıcı ifadeler ve hak ettiği ücretin hala ödenmemesi kabul edilemez. Günlük bir işin ücreti günlük ödenmelidir. Ancak mesele sadece ücret değil; bu durum, annemin emeklerinin ve onurunun hiçe sayılması meselesidir.

Annemin kırılgan bir yapısı var ve bu süreçte her ne kadar nazik bir şekilde hakkını savunmaya çalışsa da sürekli hakarete uğramış ve küçük düşürülmüştür. Bu nedenle hem manevi hem de maddi tazminat talep etmek istiyorum. Annemin emeğinin ve onurunun korunması, başka kadınların benzer durumlarda daha güçlü bir şekilde haklarını savunabilmeleri için bu davayı gönülden takip etmek istiyorum.

Elimizde şu kanıtlar mevcut:
- İş sahibinin ses kayıtları
- İşin yapıldığı kişinin adı ve adresi
- İşe yönlendiren kadın (tanık)

Ben yaklaşık üç yıldır Hollanda’da ikamet ediyorum. Ancak annemin hakkını korumak için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Bu süreçte sizinle çalışmayı gönülden isterim.
Annemin uğradığı bu haksızlık, yalnızca onun değil, tüm kadınların hak ettiği saygının bir savunusu olacak. Bu nedenle sizinle birlikte güçlü bir şekilde bu davayı yürütmek istiyorum.

Cevabınızı ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.