|
|
|
|
Meslektaşım öncelikle çok çok teşekkür ediyorum. O zaman yakın tarihli bir örnekle açıklamak gerekirse bizim olayımızda böyle bir durum olmasa da ödeme gününün yarına yani tatile denk geldiğini varsayarsak ancak 2 Ocak'tan itibaren kiranın ödenmemiş olması halinde takip başlatabiliyoruz anladığım kadarıyla. İtirazın kaldırılması davası açmamıza gerek kalması halinde; bu dava maktu harca tabi bildiğim kadarıyla, davayı açarken dikkat etmem gereken özel bir durum var mıdır? Masraf aşağı yukarı ne kadar olur bu konularda da yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekrardan çok sağ olun, iyi çalışmalar bol kazançlar diliyorum.
|
|
 |
|
 |
|
Meslektaşım itirazın kaldırılması ve tahliye davasında icra hukukta maktu harç alınıyor ama şimdi tutarları ezbere bilmiyorum, minimum gider avansı sürekli değişiyor fazla fazla gider avansı almadan UYAP dava açmaya izin vermiyor maalesef, yeni yılda da gider avansını artırırlar kesin, UYAP'tan açarken hesaplıyor zaten dava değeri giremiyorsunuz.
İfa zamanı veya sürenin son günü, kanunlarda tatil olarak kabul edilen bir güne rastlarsa, kendiliğinden bu günü izleyen ve tatil olmayan ilk güne geçer (TBK m.93/1). Bu nedenle kira borcunu ödemesinin son günü eğer resmi tatil günü olan 1 Ocak'a denk geliyorsa, otomatik olarak tatil olmayan ilk gün olan 2 Ocak'ta halen ödeme şansı var kiracının, 2 Ocak son gün olduğu için 2 Ocak'ta da ödemezse 3 ocakta takip başlatabilirsiniz. İyi yıllar dilerim.