|
|
|
|
1- 6 Kasım hafta sonuna ya da tatil gününe denk gelmiyorsa borç muaccel hale gelir takip başlatabilirsiniz.
2- Siz "Haciz ve Tahliye" takip yolunun seçildiği hem haciz hem de tahliye talepli örnek 13 icra takibi başlatın, tahliye istemezse müvekkiliniz tahliye talep etmezsiniz icra hukuktan zaten, re'sen tahliye olmuyor sonuçta ödemezse veya itiraz ederse icra hukuktan tahliye talep etmeniz gerekecek, müvekkiliniz istemezse tahliye talep etmezsiniz icra hukuk mahkemesinden. Örnek 7 sizin olay için gereksiz gibi duruyor.
3- Yukarıda cevapladım (Örnek 13 takibini dikkatli başlatmakta fayda var, 4 numaralı bölümde kira bedeli alacağını talep etme yanında ... taşınmazın tahliyesini de talep etmek, 7 numaralı bölümde de kira sözleşmesinin başlangıcını vs girerek taşınmazın adresini yazarak tahliyesinin talep edildiğini belirtmek, 9 numaralı bölümde de "Haciz ve Tahliye Yolu" seçmek önemli detaylardan bazıları).
4- Her ay kira bedeli için başlattığınız takipler ayrı takipler ve ayrı alacaklardır. Örneğin Aralık ayını Örnek 13, Ocak ayı geldiğinde ödememişse Ocak ayını örnek 7 başlatabilirsiniz alacaklının takdirinde.
5- İtirazın kaldırılması, hangi icra dosyasına itiraz edilmişse o icra dosyası için açılacaktır. 2 ayrı icra dosyası varsa, ikisinde de itiraz var ise ikisine ayrı ayrı itirazın kaldırılması davası açmalısınız tabii ki.
|
|
 |
|
 |
|
Meslektaşım öncelikle çok çok teşekkür ediyorum. O zaman yakın tarihli bir örnekle açıklamak gerekirse bizim olayımızda böyle bir durum olmasa da ödeme gününün yarına yani tatile denk geldiğini varsayarsak ancak 2 Ocak'tan itibaren kiranın ödenmemiş olması halinde takip başlatabiliyoruz anladığım kadarıyla. İtirazın kaldırılması davası açmamıza gerek kalması halinde; bu dava maktu harca tabi bildiğim kadarıyla, davayı açarken dikkat etmem gereken özel bir durum var mıdır? Masraf aşağı yukarı ne kadar olur bu konularda da yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekrardan çok sağ olun, iyi çalışmalar bol kazançlar diliyorum.