Mesajı Okuyun
Old 29-12-2024, 02:02   #8
Av.bugrakoc

Meslektaşım merhaba.
Anladığım kadarıyla ve tecrübem elverdiğince yardımcı olmak isterim.
Mernis ve son bilinen adrese tebligat çıkarılması sonucunda bila iade dönmesi sonucu sıranın tekrarlanmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. Sebep olarak HMK Usul Ekonomisi ilkesi gösterilebilir. En nihayetinde iki tebligat da iade döndüğünden TK m.21/2 şerhli tebligatın koşullarının oluştuğu düşüncesindeyim. hem HMK Usul Ekonomisi ilkesi hem de TMK m.2 dürüstlük kuralı gereği tebliğ açısından bir sorun yaşayacağınızı düşünmemekle birlikte mahkemelerden gerçekten şaşırtıcı kararlar çıkabiliyor.

Keşif hususunda ise kiranın ödenmemesi sebebiyle tahliyede daha önce hiç keşfe çıkmadım. Hatta diğer sebeplere dayalı tahliyelerde de hiç keşfe çıkmadığımı söyleyebilirim. Mahkemenin de keşif isteyeceğini sanmıyorum. İlgili kira bedelleri ödediğine dair bir beyanda bulunulmamışsa duruşmada zaten mecurun tahliyesine karar verileceğini düşünüyorum. Ancak fiili hacze çıkılıp evin boş olduğuna dair bir delil elde etmek mahkeme sürecinde duruşmanın bir celse daha uzamasını engelleyebilir. Fakat bu bir ihtimal. Evin boş olduğunun tespitine rağmen mahkeme bankalardan kiranın ödendiği hesabın hesap hareketlerini talep edebiliyor. Hatta bu iş abartılıp davaya konu takibi şikayet yoluyla durdurmamıza, yani davaya esas takibi iptal etmemize rağmen bile bu kayıtlar istenebiliyor. Bu sebeple mahkemeden, henüz dosyaya eklenmemişse bu kayıtlar hakkında bir müzekkere yazılması talep edilebilir. Ancak burada duruşmaya yetiştirilebilecek bir sürede bu müzekkerenin yazılması lazım. Aksi halde uzamayacak dava da uzayabilir.