Mesajı Okuyun
Old 28-12-2024, 18:53   #6
Admin

 
Varsayılan

Evin boş olması, kiracının eşyaları taşıması ve hatta tamamen tahliye etmesi sözleşmenin fesh edildiği anlamına gelmez. Kiracının kiraladığı yeri "boş tutma" hakkı da vardır. Kiracı evi ilk tuttuğunda 2 ay taşınmazsa, eve girebilir miyiz mesela? Ev boş dahi olsa kiracı her zaman BK 324'ü kullanıyordum, ya da boya yapacaktım, eşyaları geçici süre yazlığa götürmüştüm diyebilir.

Kira sözleşmesi taşınmayla, tahliyeyle vs. sona ermez. Kira sözleşmesi ya tarafların müşterek iradesiyle (yazılı sözleşme varsa, fesih iradesi de yazılı olmak durumundadır) ya da mahkeme kararı ile sona erer.


Evet Musa bey'in söylediği gibi uygulamada boş eve giriliyor ve ÇOĞU KEZ sorun çıkmıyor ama bu çıkmayacak anlamına gelmez. Kiracı ile zaten davalaşılmış, eve girildikten sonra kiracı sırf intikam alma amaçlı yasal yola başvurabilir.

Dolayısıyla Mahkemeden "AKDİN FESHİ VE TAHLİYE" kararı alınması en doğru yoldur.


En kısa yol ise arabuluculuğa başvurup, kiracıya "bak zaten boşaltmışsın bunu arabuluculuk anlaşmasına yazalım yoksa kiran işlemeye devam eder" diyerek arabuluculuk anlaşması imzalatmaktadır. Normalde İM'e gideceğiniz için arabuluculuk dava şartı değil ama SH'ye gidecekmiş gibi başvurmaktan hiçbir zarar gelmez.