Mesajı Okuyun
Old 14-12-2024, 18:15   #1
MustafaSaidOkur

Varsayılan İdari Para Cezasına Karşı Sulh Cezada Yapılan İtiraz Başvurusunun İdari Yargıda Dava Açma Süresini Durdurup Durdurmayacağı Meselesi

Sayın üstatlarım hepinize merhabalar,

Müvekkile 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından bir idari para cezası uygulandı. Kararda, 15 gün içinde sulh ceza hakimliğine itiraz edebileceğimiz belirtilmiş. Biz süresi içinde sulh ceza hakimliğine itirazımızı gerçekleştirdik, ne var ki başvurumuz, üstelik 1-2 cümlelik ve gerekçe dahi denemeyecek bir gerekçeyle reddedildi. Şuan, yine süresi içinde, takip eden numaralı sulh cezaya başvurduk ve fakat sonucun değişeceğini düşünmüyorum.

Sorum şu: Bize idari para cezası 10 Ekim 2024 tarihinde tebliğ edildi ve biz 14 Ekim 2024 tarihinde kabahatlar kanunu kapsamındaki başvurumuzu yapmış bulunduk. Bilindiği üzere, İYUK m 7 kapsamında, bir de 60 günlük bir dava açma süresi bulunuyor. 60 gün diyorum zira dosyayı ilk derece mahkemesi olarak görmeye görevli merci Danıştay. Acaba, bizim sulh cezaya yapmış olduğumuz itiraz başvurusu, bu 60 günlük dava açma süresini durdurmuş mudur?

Mantığım, başvurumuzun söz konusu dava açma süresini durdurmuş olması gerektiğini söylüyor fakat konuyla ilgili tecrübesi olan üstatlarımdan bilgi almak istedim.

Saygılarımı sunarım.