Mesajı Okuyun
Old 02-12-2024, 14:49   #5
Avukat9444

Kiracı 5 yıllık kiracı meslektaşım. Daha önce 2018 yılında bir tahliye tahhütnamesi alınmış ama sonra kira ilişkisi sürdürülmüş.

Ben müvekkilleri dosyanın yüksek olasıklıkla reddolunacağına dair bilgilendirdim ama şanslarını denemek istediklerini söylediler.

Onun dışında kiraya verenin yazılı iznini gerektiren bir işlem de yok bildiğin kadarıyla. Alt kira ve devir yok, kiralananda da bir yenilik vs. yapıldığına dair bilgi vermedi müvekkiller.

Sadece kiracının kendisinin ikametgahı İstanbul'da ama kiralanan Bodrum'da, arabuluculuk dosyasında gördüm. Yani kendisi de yazları ara sıra kullanıyor muhtemelen. Kirası çok düşük olduğu için. Zaten kira tespit davası da açacağız.
Alıntı:
Yazan Avukat Eylül
Tahliye taahhütamesi yok anladığım kadarıyla.. Durumu anlatıp denemenizde de yarar var tabiki, özellikle yazları orada kalındığına dair, oğullarının da geldiğine ilişkin ne kadar delil varsa sunun, biz bu tip riskli davalarda görüşme tutanağını da ona göre yazıp imzalatıyoruz. Dava ve işleyiş sürecini reddedilme halinin de her zaman var olduğunu belirtiyoruz. Size bir sorum daha var kaç yıldır kiracılık ilişkisi sürüyor , kiraya verenin yazılı izninini gerektiren herhangi bir işlem evde yapılmış mı*