19-11-2024, 15:33
|
|
|
Tbk 351/2
Merhaba. Yeni edindiğim konutun tahliyesi için 1 aylık süre içerisinde bir tebligat godererek kiracının tahliyesini istedim. Ancak 6 ay dolduktan sonra kira yılı sonuna kadar tahliye davası açmadım. Bu süre içinde kiraciyla yeni bir sözleşme yapmadık. Kiracı eski malikle arasındaki sözleşme uyarınca kira ödemelerini tarafıma yaptı ve kiraz zammını uyguladı. Sonraki kira yilinin bitisini takip eden 1 ay içerisinde 351/20 ye dayanarak tahliye davası açtım ve yerel mahkeme tahliye kararı verdi. Dosya istinafa tasindi. İstinafin incelemesine de çok az bir süre kaldı. Ancak bir meslektasin yine de ihbar gerekebilir demesi üzerine ben de dosyaya talep evrakiyla eklemek için ihbar tebliği almaya notere gittim ancak tebliğin yapılamadığını öğrendim. Ben zaten davayı 351/2 den açarken tebligata dayanmadim ve mahkeme sürecinde davalı da bu konuda bir talepte bulunmadı. Hatta konuya ilişkin Yargıtay 6.hd'nin 2014 tarihli bir kararini da buldum. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir ve varsa 351/2de tebligat şartı olmadığına dair bir BAM kararı mevcut mudur?
|