Konu
:
Sulh Hukuk Mahkemesi Tahliye kararının icrası -UYAP
Mesajı Okuyun
03-11-2024, 10:38
#
3
Ankahukukdanışmanlık
Alıntı:
Yazan
Av. A. İlke
Merhaba meslektaşım. Sorunuza yanıt bulabildiniz mi? Bulduysanız paylaşabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Merhabalar meslektaşım, bu sorunun cevabını ben de araştırdım. Ulaştığım sonuç uyap üzerinden örnek no 2 üzerinden tahliye ve mahkeme masrafları(giderler ve vekalet ücreti)nın birlikte takip talebine konu edileceği sonucuna ulaştım. Ancak açıklama kısmına HACİZ+TAHLİYE açıklamasının eklenmesi gerekiyormuş Bu takip talebinden sonra icra dairesi 2 farklı icra emri çıkartarak hem tahliye hem de yargılama giderlerinin ödenmesini borçludan istiyormuş. Tabi borçlu tehiri icra kararı almadıysa, ilamlı icra infaz da edilebiliyormuş. Ancak benim kafama takılan bir soru var. Tahliye ilamının icraya konulabilmesi için gerekçeli kararın borçluya tebliğ veya tebliğinden itibaren 10 gün geçmesi gerektiği bilgisidir. Acaba vekile yapılan gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 10 gün beklemek yeterli mi? ve bu tebliğin yapıldığına dair bir belgeyi (veya hangi belgeyi) icra dairesinde başlatacağımız yeni ilamlı takip dosyasına sunmamız gerekir mi? cevamlar için şimdiden teşekkür ederim.
Ankahukukdanışmanlık
Üye Kimliği
Ankahukukdanışmanlık İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Ankahukukdanışmanlık İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın