Konu
:
Kira Tespit Dava Süreci
Mesajı Okuyun
29-10-2024, 14:10
#
5
Avukatt2121
Alıntı:
Yazan
Av. İbrahim Cem GÖKDUMAN
Meslektaşım 5 yıllık uzama süresi sonunda mevcut kiranıza sözleşmedeki artış oranı uygulanmış olmasına rağmen piyasa rayicinin altında kalması nedeniyle bir kira tespit davası açacağınızı düşünerek yorumda bulunmuştum.
Böyle bir durum söz konusu değilse ve siz yalnızca sözleşmenizdeki artış oranının uygulanmasıyla doğan fark alacağını talep ediyorsanız doğrudan icra takibi başlatabilirsiniz. Yine bu durumda da kiracının evi tahliye etmesi sonucu değiştirmez. Yalnızca muacceliyetten itibaren 5 yıllık zamanaşımına dikkat etmelisiniz.
Doğru düşünmüşsünüz meslektaşım. 5. yıl 5 ay önce doldu.Ben kiracı evde oturmaya devam ederken kira tespit davası için arabulucuya başvurdum. İlk toplantı olmadan kiracı evi tahliye etti.Kira sözleşmemizde kira artış şartı bulunduğu için kira dönemi boyunca dava açıp ilgili kira döneminin başlangıcından itibaren kira belirlenmesini talep edebiliyoruz ya onun için ihtar çekmemiştik.
-Tahliyenin ardından şimdi geçmişteki 5 aylık süre için kira tespit davası açabiliyor muyum onu merak etmiştim. Ancak cevabınızdan anladığım üzere ihtar çekilmediğinden olmuyormuş.
Avukatt2121
Üye Kimliği
Avukatt2121 İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Avukatt2121 İsimli Üyeye Email Gönderin
Avukatt2121 İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın