25-10-2024, 23:54
|
|
|
Merhaba meslektaşlarım,
Sormuş olduğum konuyla ilgilisüreç biraz ilerledi.Yeni konu açmak yerine direkt buradan durumu sormak istedim. Maalesef Kaymakamlıktaki fuzuli işgal başvurumuz olumsuz sonuçlandı.Tam sebebini tarafıma henüz tebliğ edilmemiş olması sebebiyle bilmemekle birlikte keşifte evde bulunan kişi, kira ödemediğini, 1.5 aydır X kişisinin evde oturmadığını, anahtarı kendisine verdiğini beyan etti. Konutta oturduğunu kabul etti. Bahsetiğim dekontu sundu.(Kefilin eşinin yaptığı açıklamalı ödeme dekontunu,ödemeyi Y kişisi yapmamış.) Merak ettiğim husus şu; Artık Kaymakamlık tarafından resmi şekilde Y'nin orada olduğuna ilişkin belge bulunmakta.
Bu sürecin ardından X'e Y tarafından ödenmeyen kiralara ilişkin icra takibi başlatmak, tahliye taahütnamesini icraya koymak ne kadar mantıklı olur?Her ne kadar X'in anahtar teslim tutanağı bulunmasa da Artık X Kaymakamlık kararını gösterip rahatlıkla ben kiracı değilim diyerek süreçleri durdurabilir.Ödeme konusundaki itirazında dava açmamız durumunda kazanabileceğini,taahüt durumunda da Y'nin benim taahhütnamem değil diyebileceğini düşünüyorum.Sizce nasıl bir süreç izlemeliyim??Kısa sürede tahliye sağlamayı bir kenara bırakıp bu yollara hiç başvurmadan kiracıya sözleşmeye aykırılığı gidermesi talepli ihtar çekerek tahliye davası açmak daha mantıklı olacak gibi duruyor.
|