23-10-2024, 22:39
|
|
|
meslektaşım öncelikle değerli fikriniz için çok teşekkür ederim. Benzer bir konu başlıklı olan yere de sorumu yazmıştım.
YARGITAY 2.HD. 04.11.2013 T. 2013/11490 E,2013/24890 K.
"...Davalı (koca) tarafından davacı aleyhine 16.04.2007 tarihinde açılan boşanma davası “taraflar arasında davalının kusurlu hareketleriyle sebep olduğu bir geçimsizlik bulunduğunun ispat edilemediği” gerekçesiyle reddedilmiş, karar 08.11.2008 tarihinde kesinleşmiştir. Sözü edilen davadan sonra tarafların bir araya gelmedikleri anlaşılmaktadır. Bu ret kararı, o dava tarihine kadar gelinen süreçte davacının herhangi bir kusuru bulunmadığına kesin hüküm teşkil eder. Bu kesin hükme aykırı olarak davacının sözü edilen dava tarihine kadar ki olaylarda kusurlu kabul edilmesi artık mümkün değildir."
Bu şekilde bir karar sundular. Sanırım red öncesindeki vakıalara ilişkin bir iddiada bulunamayacağım gibi geldi. Sizinle de paylaşmak istedim. Arada kaldım. Haricen sorduğum çoğu meslektaş sizin gibi düşünüyor. Fakat bu karar biraz beni sarstı. Nasıl bir yol izlemeliyim diye düşünüyorum. Yine bir fikriniz varsa duymaktan memnun olurum. Teşekkürler
|