17-10-2024, 16:46
|
#2
|
|
Sn.Katılımcı,
Mahkeme taşınmaz değerleme raporunu taraflara tebliğ edecektir. İtirazlar olursa ek rapor alacaktır. Nihayetinde taşınmaz değeri kesinleştiğinde hesap bilirkişisine gidecektir. Hesaplama raporu da kesinleşince davanız hakkında karar verilebilecektir.
Mahkemece karşı tarafın alacağı olduğuna ilişkin karar verildiğinde bu kararın gerekçesinin yazılması gerekir ve bu kararın da tebliğinden itibaren 2 hafta içinde tarafların istinaf yasa yoluna başvurma hakkı vardır.
Önemli nokta mal rejimi tasfiye alacaklarına ilişkin gerekçeli karar doğrudan - kararın kesinleşmesi beklenmeden icraya konabilir.Ve takip kesinleştiğinde borcu ödemeniz beklenir.
Siz dilerseniz bankadan borca yeter miktarda teminat mektubu ile veya adınıza kayıtlı taşınmazı teminat göstererek takibin durdurulmasını isteyebilirsiniz.
Takip durdurulduğunda da % 24 yasal faiz işlemeye devam eder.
Mahkemeye dilekçe vererek borcunuzu dava konusu olan ve değeri belirlenen taşınmaz hisse devri ile ödeyeceğinizi bildirebilir veya ödemelerin uygun süre ertelenmesini isteyebilirsiniz.
MADDE 239.- Katılma alacağı ve değer artış payı ayın veya para olarak ödenebilir. Ayni ödemede malların sürüm değeri esas alınır
MADDE 239.-/2-Katılma alacağının ve değer artış payının derhal ödenmesi kendisi için ciddi güçlükler doğuracaksa, borçlu eş ödemelerinin uygun bir süre ertelenmesini isteyebilir.
Aksine anlaşma yoksa, tasfiyenin sona ermesinden başlayarak katılma alacağına ve değer artış payına faiz yürütülür; durum ve koşullar gerektiriyorsa ayrıca borçludan güvence istenebilir
Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanız yararınızadır.
|