Mesajı Okuyun
Old 17-10-2024, 13:35   #1
Konuk

Varsayılan Hakime mağduruyum

10 yıldır evli olduğum insan boşanmak istedi. 2 çocuk, 1 ev, 1 araba, 2 dükkan ve 35 bin civarı evde tuttuğumuz dolar birikimimiz var. İkimiz de devlet memuruyuz. Kendisi protokol hazırlamış. Nafaka ve tazminattan feragat etmem karşılığında çocukların velayetini ve sadece yaşadığımız evin yarısını veriyor. Zorlasa da imzalamadım ve ertesi gün gidip eve şerh koydurdum. Sonra da bir avukata gittim. Avukat dilekçemi yazıp sundu. Evin tahsisi, nafaka ve evlilik birliği içinde edinilen tüm mal ve dövizlere tedbir istedi. 1 hafta sonra ara karar geldi. Sadece eve tedbir konulmuş. Avukatım hemen gerekçeli ikinci bir talep dilekçesi yazdı. Bu 10 gün önceydi. Bu sırada eşim önce evde olmadığım bir esnada dolarları almış. Evden sürekli tv, bilgisayar gibi ederi olan eşyalar gidiyor. Bunları tutanak altına aldı avukatım ancak giden gitti. Korkarım araba ve dükkanlar da el değiştirdi. Avukat sonradan bunlar için ayrı bir dava açmamız gerektiğini söyledi ki ayrı masraf ayrı bir süreç. Kendisi de bir kadın olan hakimimiz gerekçe olarak eşimin ticari hayatının engellenmesini sunmuş ki eşim devlet memuru. Bir ticari hayatı yok. Mağdur edildiğimi düşünüyorum. Ya hakim ya da avukatım tarafından. Ne yapacağımı bilemiyorum. Adalete güvenim kalmadı. Kıymetli fikirlerinizi sunup yardımcı olabilir misiniz?