15-10-2024, 02:51
|
|
|
Yukaridaki karara konu olayda davaci evli olup esinin izni ve rizasiyla baska kadinla birlikte yasamak uzere tasinmazini birlikte yasayacagi kadina devretmis ve ertesi gun terkedilmistir. Yargitay bu olayda hilenin varligini kabul etmis ve hile sebebiyle tapunun iptali gerektigine hukmetmistir. Benzer konuya ekledigim bir baska kararda ise bosandiktan sonra evlenecegi inanciyla tapuyu devreden davacinin davasinin ahlaka aykiri bir amac icin devir isleminin gerceklestirilmesi halinde tapu iptal talebinin reddi gerektigine huk mm etmistir. Bu iki karar arasindaki celiski evli davacinin esinin izni ile evlilik disi iliski kurmasina dayali olabilir. Bu sebep kararda dile getirilmemistir. Benim tahminim bu yonde.
Daha once aktardigim kararlarin guncel olarak degisip degismedigi,devam edip etmedigi yonunde arastirma yaparken rastladigim kararlari konuyu arastiracak uyelere yardimci olmak uzere yaziyorum. Ayrica kizimla takip ettigimiz davalara iliskin arastirmalarim sirasinda buldugum faydali kararlari siteye katki saglamak amaciyla ekliyorum. Benzer davalari olup sitede arayanlara faydali olmasi amacindayim. Genclerin benim kadar vakti olmayabilir. Benim arastirma icin yeterli zamanim var.
|