Mesajı Okuyun
Old 10-10-2024, 11:14   #1
Toy Avukat

Varsayılan Boşanma Davasında Eşin Mal Kaçırması

Meslektaşlarım hepinize kolay gelsin, meslek hayatımın ilk çekişmeli boşanma davasını yürüteceğim fakat işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Davalı eş, davacı müvekkil büroma gelerek tarafıma başvurmadan birkaç gün önce birtakım taşınır ve taşınmazları mal kaçırmak maksadıyla çevresindekilere devretmiş. Öncelikle boşanma için dava dilekçemizi hazırlayıp sunacağız fakat kaçırılan bu mallar için ne şekilde hareket etmem, nasıl bir dilekçe hazırlamam gerekiyor bilmiyorum. Mal rejiminin tasfiyesinin uygulamada genellikle boşanma kararı kesinleştikten sonra açıldığını biliyorum fakat somut olayda beklemeden boşanmayla beraber mal rejiminin tasfiyesini mi talep etmeliyim? Davayı devir yapılan 3. kişiye ihbar mı edeceğim? TMK 229. maddesinden bahsedip edinilmiş mallar içerisinde kaçırılan taşınır ve taşınmazların olduğunu, bunların bilgilerinin gerekli yerlerden getirilmesini mi isteyeceğim? 3. kişiye devredilmiş mallarla ilgili ihtiyati tedbir talep etme imkanım var mı? ve sair kafama takılan pek çok konu bulunmakta. Deneyimi olan yardımcı olabilecek meslektaş varsa çok mutlu olurum. İyi çalışmalar diliyorum.