|
|
|
|
Merhabalar
Müvekkil kiralayandır ve sözleşme 2018 haziran başlangıç tarihlidir. Haziran 2023 dönemi için kira tespit davası açmak istiyoruz. Haziran 2023 itibariyle 5 yıl dolmuş olacak ancak sormak istediğim şu anda yani ocak ayında dava açarak 2023 hazirandan sonrası için tespit yapılması şeklinde talepte bulunarak dava açabilir miyim ? Zira artış oranı sözleşmede sabitlenmiş yani 2023 hazirandaki tutar şimdide belli amacım erken dava açarak işi hızlandırmak ne kadar erken karar çıkarsa Müvekkil de o kadar erken güncellenmiş fiyattan ödeme alır. Tutar güncel değerlerin çok altında kaldığı için çok mağdur olmuş. 2023 ocak ayında kira tespit davası açarsam (2023 haziran dönemi için talepte bulunarak) süre yönünden sorun yaşar mıyım ?
|
|
 |
|
 |
|
Meslektaşım merhaba, yukarıda yazdığınız konu ile ilgili olumlu veya olumsuz bir karar verildi mi ya da başka bir Yargıtay kararı buldunuz mu acaba? Müvekkil aleyhine açılan kira tespit davasında bahsetmiş olduğunuz aynı durumla karşılaştım ve süre yönünden itirazıma karşı hakim "yenilenme tarihine yakın olduğu için keşifte bir problem çıkmayacağını" öne sürerek bana göre çok kişisel bir yorumla süre yönünden itirazımı kabul etmedi. Fakat ben halen bu davanın 5. yıl dolmadan açılamayacağını düşünüyorum. Eğer mesajınızda dediğiniz gibi süresinden önce açtıysanız sizin dosyanızda da verilen kararı merak ettim. Teşekkürler şimdiden, iyi çalışmalar.