24-09-2024, 16:13
|
|
|
5 Aylık Bebeğimin Masraflarını Boşanırsam Babası Karşılamalı mı?
Merhaba ; Size bir arkadaşım adına bu maili yazıyorum. Arkadaşım 38 yaşında ve 5 aylık bir bebeği var. Eşi tarafından aldatılmış, aile içi psikolojik şiddete uğramış bir kadın.Şuan eşi ile ayrı olmakla beraber kendisi bebek bakımını üstlendiği için çalışamıyor . Ben ve bir kaç arkadaşı ona bu süreçte maddi ve manevi desteklerimizi sürdürüyoruz. Arkadaşımın eşi bebeklerini benimsemiyor ve istemiyor. Bebeğin ihtiyaçlarını karşılamıyor, ev kirası , bebek bakımı gibi temel ihtiyaçlarına destek vermiyor. Konu ile ilgili avukat desteği almak isteyen arkadaşımın maalesef maddi bir gücü bulunmamaktadır. Eşi evde alkol alıp tartışarak ev içinde cam-kapı kırma ve yüksek sesle tartışma olayları yaşatmakta olduğu için arkadaşım evden ayrılmasını istemiştir. Ancak bebeğini görmesine izin vermesine rağmen eşi/bebeğin babası bu konuda da adım atmamıştır. Yakın zamanda arkadaşım bebeğini görmesi için babasını eve almış ancak yine bir kavga sonucu kız arkadaşım evden gidecekken baba yani eşi evden gitmiştir. Şu aşamada arkadaşım eşinden ayrılmak, en azından çalışma hayatına dönene kadar bakım, kira, bebek gıda vb ihtiyaçlarını karşılamayı sağlamak için nasıl bir yol izlemeli bilmemektedir ve boşanmak istemektedir. Babanın bu konuda bir desteği olmamak ile birlikte kredi kartı borçları, kira ve tüm bebek masrafları arkadaşımın üstüne kalmıştır ancak bunları karşılaması da bu aşamada mümkün görünmemektedir. Bu konuda nasıl bir yol izlemeli, lütfen bizi aydınlatın. Çok teşekkür ederiz.
|