Mesajı Okuyun
Old 20-09-2024, 17:16   #1
Konuk

Varsayılan Mal paylaşımı davası kabul olur mu?

Merhabalar, benim çekişmeli boşanma davamda karşılıklı cevap dilekçelerimiz oldu,bu dilekçelerden sonra ön duruşmamız oldu, tanıkların dinlenmesine karar verildi, bir sonraki duruşma olmadan karşı taraf davasından feragat ettiğini belirtti,hatta avukatı vardı onuda azletti.
Şimdi karşı tarafın dava dilekçesi usulüne uygun açılmamış ama tekrar dava açılmasın diye davalarımız birleştirilmişdi
Karşı tarafın dava dilekçesinde ve karşılıklı cevap dilekçelerinde hep oturduğumuz evi, benim kullandığım arabamı kendisinin aldığını, benim çalışmadığımı kendisinin çalışıp aldığını, 28 sayfalık delil sunarak ispat etmeye çalışmışdı.ayrıca mal davası açmamışdı. Şimdi karşı taraf boşanmak istemediğini, davasından feragat ettiği mahkemeye bildirdi onların davası kapandı. Benim davam kabul edildi ve boşandık. Şimdi bu feragatdan sonra karşı tarafın mal davası açma hakkı tekrar olur mu?
Mal paylaşımı davası açarlarsa daha önce boşanma davasından feragat ettiklerini,dosya içeriğinde evin ve arabanın kendisinin aldığını ispatlamaya çalıştığı dilekçelerden feragat etmiş olmasını söyleyerek itiraz edebilirmiyim,bu itirazım kabul olur mu? Yada nasıl bir yol izlemeliyim?
Çok teşekkür ederim,emeği geçen herkesden ayrı ayrı Allah razı olsun,işiniz gücünüz rast gelsin hepinizin.