Mesajı Okuyun
Old 17-08-2024, 12:59   #4
petunya

Rica ederim meslektaşım. Uygulamada farklı yapan meslektaşlar var mıdır bilmem ama ben ayrıca bir takip yapmıyorum. Yani şöyle söyleyeyim, 10 bin TL alacak için ihtiyati haciz kararı aldınız, bununla bahsettiğim şekilde icra takibi başlattınız, takip çıkış tutarı 15 bin TL oldu. Böylece icra dairesinden kararın uygulanmasını da sürsinde talep etmiş oldunuz. 10 Bin TL alacak için sizin "ihtiyaten haciz" işlemleri yapma hakkınız mevcut, ayrıca borçluya ödeme emri gönderdiğinizde itiraz edilmez veya borcu kabul ederse takibiniz de 15 bin TL üzerinden kesinleşmiş olur. Hep bu şekilde yaptım sorun olmadı. Fiili hacze giderseniz tutanağa borcu kabul beyanı ve teminatın iadesine muvafakat alırsanız mahkemeye yatırdığınız teminatı da geri alabilirsiniz. Ancak 10 gün içerisinde ihtiyati haciz kapsamında menkul/gayrimenkul/maaş/banka vs veya fiili haciz yapmazsanız kararı süresinde uygulamamış olursunuz.

Onun dışında İhtiyati haciz kararını ayrıca takibe konu edenler de vardır belki aydınlatırlarsa sevinirim