Öncelikle endikasyon dışı ilaç kullanımı başvurusunun zorunlu olduğuna dair bir yasal dayanak bulunduğunu düşünmüyorum.
Zira
https://titck.gov.tr/storage/Archive...bef02b1a61.pdf adresinde yer alan bilgilere göre klavuz "Bu Kılavuz; 15.07.2018 tarihli ve 30479 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 4 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 14/5/1928 tarihli ve 1262 sayılı İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanununun Ek 7 nci maddesi, Sağlık Uygulama Tebliğinin 4.1.4. ve 4.3 üncü maddelerine istinaden hazırlanmıştır." denilmekte atıf yapılan mevzautta 1262 sayılı Kanun'da böyle bir zorunluluktan bahsedilmemektedir.
Yine makalede belirtilen onaysız kullanılabilecek ilaçlar listesine bakmanızı tavsiye ederim. Linki burada:
https://www.titck.gov.tr/dinamikmodul/45
Ayrıca idareye başvuru zorunluluğu var. İdari cevap ya da sükuttan sonra davacının sıfatına göre (emekli sandığı için idari yargı, diğerleri için adli yargı diye hatırlıyorum) doğru yerde dava açarak YD ya da İT talep edebilirsiniz. Genelde İT ve YD olumlu geliyor. İlk gönderideki gibi yargıtay kararları var ve çok saçmalar malesef.
Hekiminiz endikasyon almadan da ilacın kullanılmasını tavsiye edebilir ve tedaviye başlayabilir kanaatimce. Yine de hastanın durumunun aciliyeti yoksa endikasyon dışı ilaç kullanım talebinin reddine dair karara karşı idari yargıya başvurabilirsiniz. Burada hekiminizden ilacın faydalı olacağına dair görüş alarak dava açıp YD istemekte fayda vardır.
İyi çalışmalar dilerim.