14-08-2024, 21:00
|
#2
|
|
Sn.Katılımcı,
1-Boşanma davacı ile beraber veya ayrıca şiddetin hakaretin ve tehdidin önlenmesi için 6284 sayılı yasanın 5/1 maddesi gereğince şiddetin önlenmesi kararı verilmesini isteyebilirsiniz.
2-Boşanma davası süresince konutun ve ev eşyalarının size ve müşterek çocuğa tahsisini, çocuğun velayetini, kendiniz ve çocuk için tebdir nafakası ödenmesine karar verilmesini isteyebilirsiniz.
3-Boşanmaya karar verildiğinde velayet ve iştirak nafakası, koşulları varsa kendiniz için yoksulluk nafakası maddi ve manevi tazminat isteyebilirsiniz.Nafakaların da her yıl üfe oranında artırılmasını isteyebilirsiniz.
4-Boşanma davasında uzman eşliğinde çocuğunuzu tanık olarak dinletebilirsiniz ve varsa başkaca delillerinizi sunabilirsiniz.
Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz.
|