14-08-2024, 12:00
|
|
|
heyet raporu %2 malüliyet çıkardı mahkeme bilirkişi raporu %0 çıktı bu durumda ne yapılabilir?
değerli meslektaşlarım bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevineceğim.
müvekkil trafik kazası sonrası burnundan yaralandı. kazadan 1,5 yıl sonra bir üniversite hasatanesinden heyet raporu aldım. rapora göre müvekkilin malüliyeti %2 denildi. buna göre arabulucuya başvurdum anlaşamadık. STK da dava açtım. sigorta şirketi adlığımız raporda plastik cerrah imzası yok diye itiraz etti. hakem de dosyayı bilirkişiye yolladı. bilirkişiye müvekkilin önden çekilmiş fotoğraflarını yolladım ve bilirkişi kalıcı malüliyet doğmaz diyerek malüliyet oranı %0 dır dedi. ben davamı %2 malüliyete göre ıslah ettim ve davam reddedildi. itiraz hakemine başvurdum. orası da reddetti. şimdi tek yol temyiz etmek.
siz meslektaşlarıma sorum şu. ben itiraz ederken muayeneyi yapan üniversite heyet raporunun hükme esas olması gerektiğini salt fotoğraf üzerinden alınan hakem heyeti bilirikişi raporunun dikkate alınmaması gerektiği kanaatindeyim. lehime bir yargı kararınız varsa benimle paylaşmanızı rica ederim.
|