|
Hukuki olarak birşey yapmam münkün mü?
Merhaba, bana yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum.
On yedi yıllık evliyim ve 14 yaşında bir oğlum var, babası ile birlikte yaşıyoruz ancak sadece aynı evi paylaşan insanlardan farkımız yok. Kocam bizimle konuşmuyor, zaruri durumlarda da "sana ne", "beni ilgilendirmez", gibi ters cevaplar veriyor, sorulara yanıt vermiyor, ya da ilgilenmesi gereken örn. Oğlumun servis ücreti nasıl ödenecek, sen üstleneceğini söylemiştin dediğimde, daha önce kabul ettiği şeyi bile reddediyor, yani ona ne sırtımızı dayayabiliyoruz, ne güvenebiliyoruz söylediği herhangi bir şeye. Üstelik oğlum da ben de sıkça hakaret duyuyoruz. (******, pisliksiniz siz, sen gerizekalısın, ne yaparsan yap senden bi *** olmaz, aşalık...) Ciddi anlamda bir şiddet eylemi göstermese de, (tartışma olduğunda yumruk yediğim de oldu oğlumun önünde), psikolojik bir savaş var evin içinde, herkes herkesten kaçar oldu, genellikle bir tek akşam yemeğinde aynı sofraya oturuyoruz, on da da tadımızı kaçırdığı çok oluyor. Whatsapp üzerinden bir yazışmasına da denk geldim, ve müstehçen içerikli konuşmalar yaptığını gördüm (fotoğrafını çektim), sonrasında bunları silmeye başladı. Yani elimde ne delil var ne tanık var doğru düzgün, üstelik tehdit ediliyorum, göstereceğim sana günü, yakında görürsünüz filan gibi. Bu durumda hukuki olarak bir şey yapmam mümkün mü ve ne yapabilirim?
|