Mesajı Okuyun
Old 14-08-2024, 00:00   #1
Emekçi Eş

Varsayılan Mal Paylaşımı

15 yıllık evliyim. Boşanmak istiyorum. Eşim de razı. Sorun ise kendimi sıkılıp posası çıkarılmış sonra da bir kenara atılmaya çalışılan limon gibi hissediyorum. 15 yıl boyunca en az eşim kadar çalışıp kazandım. Kazanırken 'hayat müşterek', ev ve çocukların sorumluluğuna gelince 'sen kadınsın ben erkek' oldu. Yetmediğim yetişemediğim yerde tüm aile ve dostlarımıza beni kötüleyip suçladı. Evlendiğimiz günden itibaren maaş kartım onda. Defalarca istedim vermedi. Ailem şahit. Param yatar yatmaz çekip kendi hesabına aktardı. Kendi parası gibi bol keseden harcadı. Eve yapılan alışverişe gelince tamam ama kişisel harcamalarımda sorun çıkardı. Kazandığım parayı harcatmadı. Yıllarca tek sahip olduğumuz şey bir araba. Şimdi evlenmeden önce kendisinin arabası olduğu için onu bile paylaşmaya yanaşmıyor. Fakat o arabasıyla kaza yaptı. Yenisini aldık. Sonra tekrar bir kaza daha. Şimdi o arabanın evlenirken ki değeri mi hesaba konulur bunu merak ediyorum. Bir de kendisinden ekonomik şiddet dolayısıyla tazminat talep edebilir miyim ve ne kadar? Açıkçası paralarımızı ailesine gönderip onların eşim adına birikim yaptığından da şüpheleniyorum çünkü gerçekten baktığımda ne tatil ne başka bir şey, bu paraların gidebileceği bir yer yok. 15 yıllık emeğim var ama elimde hiç bir şey yok. Çok üzgünüm. Teşekkür ederim sitede emeği geçenlere.