30-07-2024, 10:33
|
|
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Ben ihtarnameyi çektim. 10 gün sonra 30 gün dolacak. O ihtarnameyi bile başkası tebliğ almış. Komşusuyum kiracı çarşıya gitti demiş ama o apartmanda öyle biri yaşamıyor. Demek ki alt kiracılardan biri o kişi ve kendisini komşusu olarak tanıtmış. Bu durumda cidden delil tespitinin bir mantığı kalıyor mu? Yani sizce elde edilecek deliller bakımından tahliye davası açılarak tanıklar dinlenmesi ve keşif yapılması vb. bakımından öncesinde delil tespiti yapılmasının önemli bir avantajı olur mu? Yoksa dava açıldıktan sonra delillerin toplanmasını talep etmek bu uzun süredir orada ikamet eden alt kiracılar bakımından yetersiz mi kalır?
Bence de akde aykırılık oluşturur. Ama misafirlerinin de uzun süre kaldığının ispatı nasıl yapılacak? Apartmanda kamera yok. Apartmandaki diğer kiracılar da müvekkilin kiracısı ve onlara da kira tespit ihtarnamesi gönderdik yani husumetimiz var. Tanıklıkları belirsiz durumda. Kiracının banka hesaplarına gelen ödemeleri vb. talep edebilirim. Ama sanki ispat bakımından oldukça sıkıntılı bir durum gibi. Çıkış yolu bulamıyorum.
|