Konu
:
Araç değer kaybı talebi nasıl yapılır?
Mesajı Okuyun
17-07-2024, 17:35
#
11
Rümm
Alıntı:
Yazan
Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım ben kendi düzenimi ve ekseriyetle yapılan uygulamayı anlatayım;
1- Öncelikle kısmi ödeme yapıldığı için bakiye ödeme için tekrar sigorta şirketine başvuru yapılması gerek . (sadece başvuru dilekçesi yeterli, belgeler ilk başvuruda verildiğinden tekrar gönderilmesine gerek yok. Hasar dosya numarasını belirtmeniz yeterli.)
2- Sigorta şirketinin reddetmesi veyahut süresinde cevap vermemesi halinde; tahkim başvurusu veyahut dava açabilirsiniz .(ben tahkime gidiyorum daha kısa sürüyor.)
3- SBM'den eskper ataması yapmanız zorunlu değil.
4- Malik ve sürücüden de talep edebilirsiniz. Ancak bu durumda tahkim değil; dava açmanız gerekir. Ben hangi yola seçerseniz seçin; malik ve sürücüyü dahil etmenizi tavsiye etmem, davayı uzatmaktan başka bir işe yaramaz. Zira; sigorta şirketinden zaten tahsil kabiliyeti var
Meslektaşım, değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederiz.
Ben değer kaybını dava yoluyla talep edeceğim. "Ben hangi yola seçerseniz seçin; malik ve sürücüyü dahil etmenizi tavsiye etmem, davayı uzatmaktan başka bir işe yaramaz. " demişssiniz fakat değer kaybının ne kadar olduğunu bilmiyorum. ve poliçe limitini geçme ihtimaline binaen sürücü ve maliki de dahil etmem daha mantıklı olmaz mı?
Rümm
Üye Kimliği
Rümm İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Rümm İsimli Üyeye Email Gönderin
Rümm İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın