16-07-2024, 13:20
|
|
|
Genel Haciz Yolunda Çeke Dayalı İcra Takibinde Yetkili İcra Dairesinin Tespiti
Merhaba meslektaşlarım,
Bankaya ibraz edilmiş karşılıksız çıkmış, keşide yeri bulunmamakta olan çek ile genel haciz yolu ile takip yapacağım.
Çekin sol üst köşesinde banka ve banka şubesi, banka şube numarası ve altında bir numara daha bulunmakta ilgili banka şubesi İstanbul ilinin Çatalca ilçesinde
-Çeki düzenleyen kişinin Mersis ve işyeri adresi BÜYÜKÇEKMECE/İstanbul'da bulunmakta
-Ciro eden borçlulardan birisinin Mersis adresi İstanbul Kağıthane de yurtiçi iş adresi İstanbul Beylikdüzü'n de bulunmaktadır.
-Bir diğer borçlu Mersis adresi Şanlıurfa da bulunmaktadır
-Diğer borçlu olan gerçek kişinin ise mernis adresi bulunmakta sistemde adresinin bulunduğu il görünmemektedir.
1-Çeke dayalı genel haciz yolu ile (örnek7) İcra takibini Çatalca'ya bağlı bulunan icra dairesinde açmayı düşünmekteydim. Ancak çekim kambiyo vasfına haiz olmadığından kambiyoya dayalı takip yapamayacağım. Bu sebeple borçlulardan birisinin yerleşim yerinde açmam gerekebileceğini düşünmekteyim. Olayım için Beylikdüzü veya Büyükçekmece'ye bağlı icra dairesinde açılabileceğini düşünüyorum. Emin olamadım sizlerin de fikirlerini almak istedim. Sizce icra takibini nerede açmalıyım?
|